Scrabbleclub Littera

20 maart 2005

Stefaan Roels wint in Mortsel. Littera zet uniek puntenrecord neer!

De jaarlijkse NTSV-interclub werd dit jaar gehouden in Mortsel. De spelleider van dienst was NTSV sportbestuurder Marc Seghers en toen de plaatselijke schepen de eerste letters had getrokken konden we beginnen met het nogal droge DRY voor 24 puntjes. Voor de pauze vielen de scrabbles als rijpe vruchten van de boom. SEINARM was goed voor 102 punten. DEUVIKTE werd slechts door enkelen gevonden. JOUENDEN (88 p.) was niet al te moeilijk en er waren in die beurt ook andere scrabbles mogelijk. Met EMPATHIE voor 80 punten werd de pauze bereikt en bleek Jan Cornet slechts 9 puntjes te hebben gemorst op een maximum van 533. Filip Overath vergaarde 482 punten en Stefaan Roels 479.
Toen de koeken waren verorberd ging het verder met AFKOELING voor 51 punten. De cruciale zet diende zich aan in beurt 14. Zeer verrassend werd de scrabble EGSMEDEN gevormd, terwijl er veel nullen vielen met woord "gesmeden". De zevende scrabble van de partij werd GEVOELENS voor 83 punten. De partij werd afgesloten met een maximum van 1035 punten.
Stefaan Roels bleek de enige die de 90%-grens doorbrak en zegevierde verdiend. Littera scherpte het puntenrecord aan tot zes (!) plaatspunten vanwege de tweede plaats van Ronny Heylen en de derde plek van Filip Overath, een ongehoord goede clubprestatie. Frans Symons eindigde op een verdienstelijke tiende plaats.

De clubuitslag:
1. Littera Tessenderlo / 6 punten / (S. Roels-1, R. Heylen-2, F. Overath-3)
2. Chipka Aalst / 37 punten / (B. Leyssens-8, M. Antheunis-13, R. Ounane-16)
3. Fair Play Destelbergen / 44 punten / (O. Van Hoecke-9, E. Gudders-17, N. De Smet-18)