Scrabbleclub Littera

6 maart 2011

Clubfeestje 2011

Op 5 maart organiseerde het clubbestuur van Littera het jaarlijkse feestje. In de namiddag werden twee scrabblepartijen gespeeld. Tegen 18u30 konden de deelnemers een aperitief nuttigen, om dan iets later aan tafel te gaan. Men kon dan de nodige krachten opdoen, en dat was nodig, want als afsluiter van de dag stonden nog twee bowlingspelletjes op de agenda. 

Het was leuk om Ronny Heylen nog eens te ontmoeten. In het lopende seizoen nam hij aan geen enkele clubwedstrijd deel. In zijn schaarse vrije tijd is het pokeren een voornamere plaats gaan innemen. Pokeren is een kansspel dat nauw aanleunt bij denksport, en het zal wel niemand verbazen dat Ronny aan de pokertafel al aardig zijn streng trekt. Zou zijn lange afwezigheid zijn scrabblebekwaamheden hebben aangevreten?

Beide scrabblepartijen vertoonden veel gelijkenissen: er viel telkens één soloscrabble en daarbovenop vier andere scrabbles. De eindscores overstegen de 1000 puntengrens. De computer vond in beide wedstrijden over meerdere beurten respectievelijk 14 en 23 extra punten. 

De scrabbles in de eerste partij
  1. BESLEEPT (soloscrabble Mia Smolders)
  2. VRANKSTE
  3. RUISENDE
  4. GEDIJDE
  5. OMKRINGE (solo van Erna Darcis)
De scrabbles in de tweede partij
  1. THESETJE
  2. LENSJES
  3. INBOEZEM
  4. VAKRADEN (soloscrabble Ronny Heylen)
  5. EXARCHEN
De eerste wedstrijd werd gewonnen door Ronny Rutten (997 pt.) voor Ronny Heylen (980 pt.) en Erna Darcis (965 pt.). In de tweede wedstrijd was Ronny Heylen (972 pt.) de sterkste. Stefaan Roels (917 pt.) en Frans Symons (896 pt.) bezetten de andere podiumplaatsen.

Niet helemaal onverwacht, maar daarom niet minder bewonderenswaardig, verzamelde Ronny Heylen over beide partijen het grootste aantal punten. Hij werd tot winnaar uitgeroepen en mocht een fles wijn en een wisseltrofee in ontvangst nemen. Gerda Van Mierlo eindigde als eerste vrouw op een vijfde plaats. Ook zij kreeg een fles edel vocht, en ze mocht samen met Ronny poseren voor de foto.

De top vijf in de totaalstand


(Klik op de foto voor een grotere weergave)

Of scrabbelaars die goed zijn in het hanteren van vierkante letterblokjes ook overweg kunnen met de ballen op een bowlingbaan, dat zou blijken na het eten. Mannen en vrouwen werden verdeeld over twee banen. Jean-Marie Daems, de man van Rita Van de Ven, was in het  eerste spel de beste man. Hij won met 125 punten, voor Marc Voet (120 pt.) en Herman Theys (109 pt.). In het tweede spel kreeg Ronny Rutten na een compleet mislukte eerste beurt (2 ballen nodig om 1 kegel te treffen) plots een deus ex machina aan zijn zijde, die hem nog net op tijd met balgevoel begiftigde. Ronny raasde door naar een score van 159 punten. Stefaan Roels (151 pt.) en Marc Voet (141 pt.) waren echter nooit ver weg. In de totaalstand eindigden Marc Voet en Ronny Rutten samen op de eerste plaats.

Bij de vrouwen stond er geen maat op Rita Schouteden. Ze won beide spelletjes. Haar beste score (126 pt.) realiseerde zij in de tweede wedstrijd. 

De top tien van de bowlingwedstrijd

1. Marc Voet               /  261
1. Ronny Rutten          /  261
3. Stefaan Roels         /  250
4. Rita Schouteden     /  240
5. Jean-Marie Daems  /  237
6. Ronny Heylen         /  221
7. Herman Theys        /  201
8. Frans Symons        /  190
9. Hilde Machiels        /  189
10. Rita Van de Ven   /  185

Bij dezen nog een woordje van dank aan Marleen Duts en Hilde Machiels. Beide bestuursleden bakten lekkere koeken en cake voor de deelnemers. Hilde fungeerde bovendien in beide scrabblespelen als wedstrijdleidster, en Marleen als briefjesophaalster. Dank voor de belangeloze inzet.