Scrabbleclub Littera

20 maart 2005

Littera in Brugge naar vijfde zege op zeven interclubs

Met 149 bevolkten ze de eetzaal van het Sint-Lodewijkscollege. Die Score maakte zich op voor een spoedwedstrijd scrabbelen. Met zeven scrabbles op de tabellen was de partij al na 18 beurten rond. Voor de pauze vielen de scrabbles “ZWIERDEN”, “HERMETJE”, “SLETTIG” en “KRENTEN”. Daardoor klom de teller tegen het einde van de eerste spelperiode op naar 617 punten. Riccardo Ounane (Chipka Aalst) leidde de dans en Littera Tessenderlo had al vijf mannetjes in de top-10 geposteerd, kwestie om de clubbekerkast verder aan te vullen.
Na de koffiekoeken kreeg de score met “AFPIKKEN” nog een fikse injectie. Na enkele rustige beurten wilde Riccardo Ounane per se bewijzen dat hij “simply the best” was. Uit “JELE*IB” en een vrijliggende H vormde hij en niemand anders “HEERBIJL”, 110 punten, solo en partij gespeeld. De tien andere scrabbles die in die beurt werden gevormd, brachten een paar tientallen punten minder op. In de laatste beurt kwam met “NAADLOZE” de zevende alles-af op het bord. Diegenen die kozen voor het puntenrijkere “LANDLOZE” kregen een nulscore, omdat Van Dale in tegenstelling tot het Groene Boekje dit woord niet heeft opgenomen. De uitslag werd zo in extremis nog flink door elkaar geschud.
Riccardo Ounane behaalde uiteindelijk 992 punten op een max van 1.118. Ronny Heylen (6), Frans Symons (7) en Danny Beyens (8) bezorgden Littera Tessenderlo de vijfde clubzege op zeven interclubs. Verrassend was ook de tiende plaats voor Hilde Machiels.

De clubuitslag:
1 Littera Tessenderlo / 21 p. (Heylen Ronny (6), Symons Frans (7), Beyens Danny (8))
2 Chipka Aalst / 50 p. (Ounane Riccardo (1), Leyssens Bert (2), Leyssens Jos (47))
3 Arendsoog Amsterdam / 56 p. (Bouma Patreeksha(10), Adelaar Carla (21), Van Der Loo Bert (25))