Scrabbleclub Littera

21 oktober 2006

Zotte zondag 2006

Op 5 november 2006 komt de tiende editie van de Zotte Zondag eraan.

Om 8.00 u zetten de deelnemers koers naar zaal Macaco in St.-Amandsberg, waar om 9.30 u de eerste partij start. Het is een organisatie van scrabbleclub Homerus Gent. Het middageten wordt genuttigd in de buurt van Aalst. Om 14.30 u worden de kandidaat-zotten verwacht in Brussel. Daar staat de derde partij uit het “Brusselse Zondagen”-circuit op het programma. Na afloop worden terug de Limburgse contreien opgezocht. Na een sandwichje zal omstreeks 19.30 u de laatste, beslissende partij aanvatten in het Sportagon.

Er wordt gespeeld met een voorgiftensysteem, gebaseerd op de prestaties van de deelnemers in de voorbije 14 maanden. Sterke spelers zullen het moeilijker hebben om de andere deelnemers achter zich te houden. In de voorbije negen jaren bewees Ronny Heylen echter dat het voor toppers een haalbare kaart is. Hij won vier edities. Cris Clonen won er twee. Stefaan Roels, Anne Daniels en Hilde Machiels wonnen telkens eenmaal .

In een tijdsspanne van 15 uren (!), op een zondag (!), 250 km. (!) een vermoeiend ritje maken door Limburg, Antwerpen, Oost-Vlaanderen, Vlaams-Brabant en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, met de bedoeling om zich in drie scrabblepartijen te meten met een meereizend bont allegaartje. Wie zich hiertoe aangetrokken voelt, wordt uitgenodigd om mee te dingen naar de titel “Zot van 2006”. Inschrijven kan via e-mail, ten laatste op 1 november:
Inschrijving per e-mail