Scrabbleclub Littera

4 april 2005

Zotte Zondag

Op 3 april waren 9 scrabbelaars zo zot om op een zondagmorgen om 8u00 aan het clublokaal te verzamelen en een rit van 250 kilometer aan te vatten. In drie scrabblepartijen zou worden uitgemaakt wie zich een jaar lang de zot(tin) van 2005 zou mogen noemen. Een systeem van voorgiften moesten ervoor zorgen dat niemand kansloos was. Eerst werd koers gezet naar Gent om er deel te nemen aan de scrabblewedstrijd van de lokale club Homerus. Els Bus liet zich daar opmerken met de solo "MIEPEN". Na de wedstrijd bleek dat -mede dankzij de voorgiften-niemand een echt goede of een echt slechte zaak gedaan had. Alles was nog mogelijk.
Vervolgens reden we richting Jette. Daar stond een wedstrijd uit het "Brusselse Zondag"-circuit op het menu. In Aalst werd even halt gehouden om er in de Albatros de innerlijke mens te versterken.
De partij in Jette zorgde voor afscheiding in de tussenstand. Frans scoorde een solo met "ROZENGAL", doch het waren vooral Hilde, Erna en Cris die een mooie eindscore binnenhaalden. Zij bekleedden tegelijk de plaatsen 1 tot en met 3 in de tussenstand. Na de wedstrijd in Jette loodste voorzitter Ronny de groep "zotten" Brussel uit, terug op weg naar Tessenderlo. Daar zou de afsluitende wedstrijd gespeeld worden.
In die wedstrijd slaagde Hilde er niet alleen in om haar koppositie te behouden. Met scrabbles als "EETZALEN", en "NOTATIE" bleef ze meedraaien aan de top . Toen ze in beurt 17 uitpakte met de soloscrabble "HEEROOMS" was het voor iedereen duidelijk dat ze niet meer bij te benen was en dat ze verdiend de titel "Zottin van 2005" in de wacht zou slepen. Bij het berekenen van de officieuze uitslag bleek ze de voorgift niet nodig te hebben. Haar voorsprong op de tweede, Erna Darcis, bedraagt meer dan 100 punten. Het is dan ook weinig waarschijnlijk dat er na de nacontroles een andere winnaar uit de bus komt. Proficiat Hilde!