Scrabbleclub Littera

13 november 2005

Met vier in de top zes te Mechelen!

Veertien Litteranen waren van de partij op de interclub in Mechelen. De zeventiende en meteen laatste interclub van het seizoen stond er op het programma. Ronny Rutten nam plaats in de jury en kon van achter zijn computer de prestaties van de clubmakkers en -maksters op de voet volgen. En die mochten alweer gezien worden....

De zes scrabbles die op het bord kwamen:
- beurt 6: TROMMELS
- beurt 8: SEINBORD (solo van Frans Symons !)
- beurt 9: MANNEKEN
- beurt 12: PENSZAK
- beurt 15: LEGHAKEN (solo van Ronny Heylen !)
- beurt 16: NEETOOR

Naast de twee solo's van Frans en Ronny, vermelden we ook graag de mooie SPEKPAN van Willy Lintermans, die daarmee in beurt 12 Jan de Kruiff met zijn PENSZAK van een solo hield. Een duo dus... Littera zette als ploeg een bijzonder sterke prestatie neer. Ronny Heylen en Stefaan Roels liepen tegen nulscores aan en konden daarom niet meespelen in de kop van de wedstrijd, doch er stonden anderen klaar om in het "gat te duiken". Dat is precies de sterkte van Littera!

Willy Lintermans speelde een prachtige partij. Hij vond in 11 van de 19 beurten de maximumscore. Alleen Ronny Heylen en de latere winnaar Jan de Kruiff deden beter. Willy moest uiteindelijk enkel de Kruiff laten voorgaan. Twee andere A4-spelers, namelijk Cris Clonen en Frank Rutten moesten nauwelijks onderdoen voor Willy en eindigden eveneens in de top-5. Dit trio scoorde voor Littera dus 11 plaatspunten, een prestatie die terecht komt in de top-10 van de beste clubprestaties ooit. Frans Symons en Herman Theys die respectievelijk zesde en elfde werden, moesten ondervinden dat hun prestaties niet in aanmerking hoefden genomen te worden bij de bereking van de clubscore. Een ongelooflijke luxe.

Elf Litteranen keerden huiswaarts met een A-score (148 deelnemers):

2. Willy Lintermans / 95.80 RP
4. Cris Clonen / 94.93
5. Frank Rutten / 93.62
6. Frans Symons / 93.04
11. Herman Theys / 90.29
37. Stefaan Roels / 83.33
40. Ronny Heylen / 82.90
50. Alex Reymen / 80.14
55. Marleen Duts / 79.13
58. Danny Beyens / 78.55
66. Michaƫl Cloesen / 76.52

De clubtrofee werd voor de 13de keer op 17 interclubs door Littera gewonnen. Vandalen Schoten en Et*cetera Genk eindigden op de tweede, respectievelijk derde plaats. 't Was een mooi einde van het interclubseizoen. Het bestuur dankt de vele leden die hun steentje tot dat sportieve succes hebben bijgedragen.


Willy, Cris, Frank en Frans in de top-6 !