Scrabbleclub Littera

31 juli 2005

Littera wint de individuele en de clubbeker in Sint-Niklaas

Op 30 juli trok Littera met vijftien leden naar Sint-Niklaas. De 13e interclub van het lopende scrabbleseizoen stond er op het programma. Ieder had de intentie om een goede prestatie neer te zetten om zo bij te dragen tot het "veroveren" van de clubtrofee.

Het was acht beurten wachten op de eerste scrabble: MEEDEDEN was goed voor 66 punten. In de tiende beurt soleerde Stefaan Roels met de scrabble DANSWIJS. Hij alleen legde dit woord op de juiste plaats en scoorde hierdoor één puntje meer dan de andere vinder(s). Mede door deze mooie vondst stond Stefaan aan de pauze op een voorlopige tweede plaats. Meteen na de pauze werd eerst met BUXUS, en nadien met GUANO de voorlopige stand wat herschikt. Nadien volgden nog slechts vijf beurten. Nog viermaal werden alle blokjes weggelegd: SLOTTYPE, CONTREIE, PETANQUE en SHAKEND waren samen goed voor 360 punten. Dat het een eerder moeilijke partij was, bleek later uit de uitslag. Slechts tien deelnemers scoorden meer dan 80%. Snel was duidelijk dat Stefaan alle andere deelnemers achter zich gehouden had en hij mocht dan ook onder verdiend applaus voor de vierde keer in zijn "scrabble-carrière" de individuele trofee in ontvangst nemen. Ronny Heylen eindigde op een mooie zesde plaats.

In de top-44 eindigden maar liefst tien Littera-leden: (max. 993 pt.)
01. Stefaan Roels 853 pt.
06. Ronny Heylen 789 pt.
19. Frank Rutten 721 pt.
22. Cris Clonen 718 pt.
28. Frans Symons 688 pt.
30. Filip Overath 683 pt.
32. Hilde Machiels 681 pt.
35. Danny Beyens 677 pt.
39. Willy Lintermans 672 pt.
44. Herman Theys 666 pt.

Stefaan Roels, Ronny Heylen en Frank Rutten wonnen voor Littera de clubtrofee. Met slechts 26 plaatspunten onderscheidde Littera zich duidelijk van de clubs die tweede (Tielt 55 pt.) en derde (Schoten 75 pt.) eindigden. Het was meteen de negende overwinning op dertien interclubs.

Stefaan, individueeel winnaar, won samen met Ronny en Frank voor Littera de clubtrofee