Scrabbleclub Littera

16 april 2005

Winst voor Frans Symons in Kamerik

Op 16 april vond in het Nederlandse Kamerik, gelegen in de buurt van Utrecht, de negende interclub van het lopende seizoen plaats. Littera stuurde een zevenkoppige delegatie. Slechts 82 deelnemers kwamen opdagen, waaronder meer Belgen dan Nederlanders. Het duplicate-scrabbelen in Nederland moet blijkbaar nog uit de startblokken schieten.

Littera heeft zich weer getoond. Met uitzondering van chauffeur Ronny Rutten nestelden de zes anderen zich allen in de top-20 van de uitslag. Slechts één man eindigde in de top-10, nl. Frans Symons. Hij schoot echter de hoofdvogel af en won verdiend de wedstrijd. Hij verwees in de tweede wedstrijdhelft de sterk gestarte Bert Leyssens naar een zoveelste tweede plaats. Frans is daarmee naast Stefaan (in Mortsel) en Ronny Heylen (in Tielt) de derde Litteraan die dit seizoen een interclub wint! Meer dan waarschijnlijk rukt hij in de individuele ranking op naar een vierde plaats. Nooit eerder deed hij beter.

De eerste plaats van Frans, de twaalfde en respectievelijk veertiende plaats van Ronny Heylen en Filip Overath leverden Littera de clubbeker op. Het was de zesde overwinning op negen interclubs. Et*cetera Genk, de andere Limburgse club, eindigde op een knappe tweede plaats, meteen hun beste prestatie van dit seizoen. Chipka Aalst werd derde.