Scrabbleclub Littera

7 mei 2005

Littera wint eerste interclub van Et*cetera Genk

Op 7 mei organiseerde Et*cetera voor het eerst een rankinginterclub. Onder de 121 deelnemers werden 20 Litteranen geteld, en zo zorgde onze club nog voor aanvang van de partij voor een nieuw record. Het spel zelf vlotte niet echt. Na zeven beurten werd een beurtgemiddelde van 30 punten genoteerd. Na een puntenrijke "KNIX" in beurt acht, kwam de eerste scrabble eraan. Wie "SAMENZIT" probeerde kreeg een nulscore. Menig clublid liet zich verleiden tot het maken van dat woord. Slechts enkelen onder ons wisten dat met diezelfde letters "MISZATEN" kon gevormd worden, goed voor 96 punten. In de twaalfde beurt werd de tweede en laatste scrabble van de partij gelegd. "OOLIETEN" was goed voor 86 punten. Er volgden nog 10 beurten met een beurtgemiddelde van 36 punten. Met een maximum van 884 punten werd de partij afgesloten.

Jan De Ridder won de partij. Achter hem legde Ronny Heylen beslag op de tweede plaats. Herman nestelde zich op een zeer fraaie zesde plaats. Ronny en Herman zorgden samen met Alex Reymen (twaalfde plaats) voor een mooie plaatspuntenscore van 20 eenheden. De originele clubtrofee in de vorm van een mijnwerkerslamp verhuisde zo naar Tessenderlo.

Alex Bartholomeus speelde voor het eerst een interclub en hij deed dat verrassend goed. Hij eindigde op een 53e plaats en scoorde zo 75.79 rankingpunten. Proficiat Alex!


Ronny Heylen neemt zijn trofee voor de tweede plaats in ontvangst