Scrabbleclub Littera

29 januari 2007

Marc is "voet", ook op 17 februari.

In Tessenderlo en omstreken wordt van iemand die vertrokken is, gezegd dat hij "voet" is. Litteraan Marc Voet die in Spanje woont, is dus "voet". Dat menig kilometer Marc van zijn soortgenoten scheidt, ondervindt hij af en toe. Zo vroeg hij zich na ontvangst van de uitnodiging voor het kampioenenfeestje af of "we hem zouden komen halen en terugbrengen".

In zijn geval zal het moeilijk zijn, en economisch onverantwoord, om aanwezig te zijn op het kampioenenfeest. In de toekomst komt daar misschien verandering in. Marc weet waarschijnlijk al dat de winters hier sinds zijn vertrek extreem zacht geworden zijn. De aarde warmt op, naar het schijnt. België evolueert naar een mediterraan klimaat, terwijl Spanje woestijngebied dreigt te worden. Als Marc onder druk van het klimaat ooit genoodzaakt wordt om de zomers in België te komen doorbrengen, dan kunnen we eventueel het kampioenenfeestje verschuiven naar één van de zomermaanden.

Echter, een kampioenenfeestje houdt men maar als men kampioen is. Daar werkt Littera momenteel weer aan.... Van zodra het ons niet lijkt te gaan lukken, vragen we Marc om terug te komen resideren in zijn vaderland, zodat hij ons sportief weer kan bijstaan. In afwachting gunnen we hem nog wat rust, en wensen wij hem een aangenaam en zorgeloos bestaan ginder achter op het Iberisch schiereiland.