Scrabbleclub Littera

17 februari 2008

Kampioenenfeestje 2008

's Ochtends om 9u30 verzamelden we in het Kraanhof. Gastspeelster Anne Daniels startte toen een wedstrijd die uiteindelijk 22 beurten zou duren. Zoals zo vaak waren het de scrabbles en de nulscores die voor de grootste schifting zouden zorgden. In de derde beurt pakten Ronny Heylen en Herman Theys uit met een eerste scrabble. Hun vondst GEAUDITE leverde minstens 34 punten meer op dan een niet-scrabble waardoor ze zich al snel in de wedstrijd in een behaaglijke positie werkten. Voor Ronny Heylen kreeg die situatie reeds in de vijfde beurt een belangrijke wending toen hij een nulscore kreeg (met de aanbouw GEAUDITEN) op een moment waarop driekwart van de deelnemers een geldige scrabble lukten. NARIJPEN (101 pt.) kwam toen op het bord. Frans Symons en Willy Lintermans kwamen toen aan de leiding. Het was wachten tot in de twaalfde beurt vooraleer één van beide afstand kon nemen van zijn belager. Frans Symons, Alex Reymen en Cris Clonen klommen toen met de scrabble KLIMNET naar hogere sferen (in de tussenstand). In de veertiende beurt diende de vierde scrabblemogelijkheid zich aan. Iedere deelnemer vond één van de vele mogelijkheden. De spelleidster koos voor NEFASTE en opende daarmee een mogelijkheid op een negenklapper. Die keuze zorgde er indirect voor dat meer dan de helft van de deelnemers nadien met een nulscore geconfronteerd werd toen ze NEFASTE verlengden tot NEFASTER. Frans Symons ontweek dat wolfijzer en stevende mede daardoor af op de overwinning.

De top vijf:
1. Frans Symons 907
2. Alex Reymen 881
3. Willy Lintermans 855
4. Herman Theys 823
5. Cris Clonen 802

Na de eerste partij hapten we frisse lucht terwijl we ons te voet op weg begaven naar het Theatercafé. Daar aangekomen plaatsten we ons aan de feestdis, en lieten we de alledaagse maar lekkere spijzen tot ons komen. De gangen volgden mekaar snel op, zodat we snel weer koers konden zetten naar het Kraanhof. Om 14u00 kon de tweede wedstrijd aanvatten.

Wil je voor de lezing van het verslag van de tweede partij de wedstrijd naspelen? Klik dan hierAan tafel

Ook in de tweede partij viel de eerste scrabble in de derde beurt. Slechts twee deelnemers misten AFROEIEN of AFSNOEIE. In de vijfde beurt verrasten Alex Reymen en Mia Smolders hun clubgenoten met de scrabble STEWARDS. In beurt zes werden met BETERING en ONTBERING alweer alle letters weggespeeld. Ronny Heylen en Ronny Rutten kregen in beurt acht een applaus voor hun alles-af GEARMOED. Een makkelijke scrabble (o.a. BANNENDE of BANENDEN) bracht in beurt negen de tussenscore op 561 punten. Ronny Heylen had zich onderscheiden in de scrabblevloed en stond van bij aanvang van de partij aan de leiding. In de allerlaatste beurt onderstreepte hij met de soloscrabble SLAGVINK zijn meesterschap in de tweede partij.

De top vijf:
1. Ronny Heylen 932
2. Frans Symons 857
3. Ronny Rutten 847
4. Rita Van de Ven 788
5. Alex Reymen 777

De top vijf in de totaalstand:
1. Frans Symons 1765
2. Ronny Heylen 1707
3. Alex Reymen 1658
4. Ronny Rutten 1572
5. Willy Lintermans 1562

Frans en Ronny mochten als winnaar, respectievelijk als tweede
in de einduitslag een trofee in ontvangst nemen.


Hilde Machiels was zesde in de einduitslag en eindigde als eerste dame. Ook zij kreeg hiervoor een trofee.