Scrabbleclub Littera

11 december 2005

Littera grijpt nipt naast de clubbeker

Op 10 december werd het scrabbleseizoen afgesloten met de clubbekerfinale. Littera Tessenderlo werd als favoriet beschouwd. Negen andere clubs hadden de intentie om zich niet zonder slag of stoot gewonnen te geven. Op basis van de clubcompetitie van het afgelopen seizoen werden voor Littera Ronny Heylen, Frans Symons, Stefaan Roels, Filip Overath, Cris Clonen en Alex Reymen geselecteerd. Aangezien Stefaan en Filip zich niet konden vrijmaken, werd een beroep gedaan op de reserven Ronny Rutten en Willy Lintermans.

Het werd een heel speciale partij. Een gesloten spel dat zich vooral onderaan het bord afspeelde. Spelers die houden van plakwerk konden zich manifesteren, diegenen die sterk zijn in scrabbles bleven op hun honger zitten. De eerste scrabble kon niet echt voor een afscheiding zorgen aangezien naast KEVERDE o.a. ook VERDENKE en VERKENDE mogelijk waren. De negende beurt was één van de belangrijkste van de partij: naast de weinig gekende scrabble ARITMIE kon ook IMITERE gelegd worden. Vier van de zes Litteranen misten echter, erger nog, ze hoopten met de verlenging van GESP tot RIEMGESP 48 punten binnen te halen, doch ze kregen hiervoor een nulscore! Desalniettemin stond Littera bij de pauze aan kop, op zeer korte afstand gevolgd door de clubs uit Deinze en Aalst. Ronny Heylen en Cris Clonen stonden in de top-10, terwijl Willy en Alex rond de 20e plaats geklasseerd stonden. Na de pauze zakten Willy en Alex weg, terwijl Ronny Rutten en Frans oprukten. De makkelijke scrabble GEKREGEN kon voor geen verdere schifting zorgen. De plakkers WIEMEN en BLODE daarentegen schuffelden de uitslag nog wat door elkaar.

Na 22 beurten en een maximumscore van 926 punten werd de partij beëindigd. Littera voelde zich absoluut niet zegezeker. Drie van de zes leden hadden goed tot behoorlijk gespeeld, de drie anderen waren niet tevreden van hun resultaat. Het was lang wachten op de definitieve uitslag, en die bracht wat verwacht werd: Olympus Deinze klopte Littera met 6 punten verschil. Deinze werd aangevoerd door Marleen Vandooren, die na de titel in Oost-Vlaanderen, en de individuele A-kampioenschappen, nu ook winnares werd van de clubbekerfinale. Het viertal dat voor Littera de clubpunten vergaarde: Ronny Heylen (3e), Cris Clonen (5e), Ronny Rutten (16e) en Frans Symons (30e).

De uitslag

1. Deinze 48
2. Tessenderlo 54
3. Aalst 59
4. Destelbergen 66
5. Genk 83
6. Amersfoort 91
7. Dendermonde 102
8. Schoten 114
9. Mechelen 116
10. Tielt 133
Olympus Deinze wint de beker