Scrabbleclub Littera

3 juni 2012

Een nieuw clublokaal

In het zilveren jubileumjaar besloot de Looise scrabbleclub om haar wekelijkse scrabblepartijen niet meer in het Sportagon te spelen, maar wel in zaal de Floreal.  Een hele rits redenen maakten dat na 21 jaar en meer dan 1000 partijen nieuwe horizonten werden opgezocht. Een mooie periode werd definitief afgesloten.

Het zaaltje in het Sportagon

Volgens Van Dale betekent FLOREAL "de achtste maand in de tijdrekening van de Franse Republiek van 1793 (van 21 april tot 21 mei)". Op 8 mei, dus zowat in de helft van de floréal, speelde Littera voor het eerst in het nieuwe clublokaal. Na één maand ervaring is iedereen het volmondig eens: de voordelen van de nieuwe stek wegen zwaar door op de nadelen. Een goede beslissing dus.


De Floreal

Als scrabbelaars hadden we eigenlijk al eerder moeten inzien dat FLOREAL meer mogelijkheden biedt dan SPORTAGONFLOREAL is tijdens het spel een potentiële scrabble. Het heeft bovendien nog twee anagrammen, nl. AFROLLE en FLORALE. Vooral dat laatste doet vermoeden dat Littera nog een bloemrijke toekomst voor zich heeft.