Scrabbleclub Littera

26 augustus 2012

De derde clubbeker voor Littera

Na negen interclubs had Littera twee cluboverwinningen laten noteren. Dat was minder dan in de voorbije jaren, maar toch voldoende om in de clubranking de leidersplaats te bekleden. De Looise club had immers naast die twee overwinningen nog tal van ereplaatsen behaald, en die tellen ook mee in de stand. Na de zege in Sint-Niklaas trokken de Litteranen vol vertrouwen naar Lede. Een nieuwe goede clubprestatie was zeker heel belangrijk, zo kort voor het einde van het lopende seizoen. 
 
In de wedstrijd had Littera niemand die meestreed voor de individuele zege. Na afloop bleken de prestaties van Herman Theys en Frans Symons goed te zijn voor een plaats in de top tien. Vooral van Cris Clonen, Willy Lintermans en Ronny Rutten mocht verwacht worden dat ze mee deel zouden uitmaken van het drietal dat voor Littera de ploegscore zou bepalen. Het was echter Rita Van de Ven die de zo belangrijke goede derde prestatie leverde. Dankzij haar zestiende plaats in de uitslag won haar ploeg voor de derde keer op tien interclubs de clubbeker. Ook Cris Clonen (26e), Willy Lintermans (28e) en Marc Voet (30e) eindigden in de top dertig, waardoor we kunnen stellen dat de clubbeker zeer terecht aan Littera werd overhandigd.

Frans, Herman en Rita behaalden voor Littera de clubbeker
(Klik op de afbeelding voor een grotere weergave)

De goede score van Littera geeft de leidersplaats in de clubranking wat meer glans. Met nog twee wedstrijden te gaan mag de Looise club hardop beginnen hopen op een zoveelste verlenging van de clubtitel. Zekerheid is er nog niet. Een nieuwe goede prestatie in Dendermonde kan de kloof met andere sterke clubs nog verwijden tot een haast onoverbrugbare breedte. We gaan ervoor !