Scrabbleclub Littera

5 september 2012

Laureaten van de vakantiecompetitie

In de maanden juli en augustus gooit men bij Littera de riemen niet af. De wekelijkse partijen blijven plaatsvinden, maar ze kaderen dan in een alternatieve vakantiecompetitie. Een poulesysteem bepaalde na zes partijen welke vier spelers in de A-finale tegen elkaar mochten uitkomen. De anderen werden op basis van hun prestaties opgedeeld in een B- en een C-categorie. In de laatste drie weken werd in elk van de drie categorie├źn een aparte competitie gespeeld, telkens met eenzelfde naturaprijs als inzet.

Het waren Stefaan Roels, Gerda Van Mierlo, Ronny Rutten en Guy Mangelschots die in de A-categorie uitkwamen. Ronny maakte in week 7 de beste start, maar het was uiteindelijk Stefaan Roels die in de twee daarop volgende weken het tij keerde. Na de titel in de reguliere competitie van het voorbije seizoen, werd Stefaan dus ook vakantiekampioen. 

Stefaan Roels (A), Karin Van Linden (C) en Frans Symons (B)
(Klik op de afbeelding voor een grotere weergave)

Frans Symons was in de voorafgaande poulefase op een sterke Stefaan Roels gestoten, waardoor hij in de B-categorie terechtkwam. Niemand kon hem daar van de overwinning houden. In de C-categorie ging het er spannender aan toe. In de finale negende week kwamen nog minstens drie spelers in aanmerking voor de overwinning. Het was Karin Van Linden van Alfabet Putte die aan het langste eind trok. Zij mocht bij de prijsuitreiking plaatsnemen tussen de twee scrabblegoeroe's van Littera. Proficiat voor de laureaten!