Scrabbleclub Littera

10 februari 2013

Clubfeest 2013


Op zaterdag 9 februari hield Littera haar jaarlijkse clubfeest. In het programma mocht het scrabbelen niet ontbreken. In het clublokaal werden twee partijen gespeeld, telkens met Hilde Machiels als wedstrijdleidster.   


De eerste wedstrijd werd geopend met de scrabble NOODDEN. Nadien zouden nog vier andere  scrabbles volgen: INKORVEN, DRAAIHEK, FRISSERE en GOEROES. Met TELEX en ZYMOSE werden de zware letters weggespeeld, en met FRETTEN en BIGAMIE kwamen twee haalbare vierklappers op het bord. Rina Van Mierlo lukte met GELUT een solo. Na vier opeenvolgende drieletterwoordjes was het spel na de twintigste beurt afgelopen. Favoriet Stefaan Roels won de wedstrijd met een score van 1003 op 1029. Cris Clonen volgde 24 punten verder als tweede.

Na een pauze met taart √† volont√© kende de tweede wedstrijd een wervelende start. Met JANSKY staken we van wal. In de tweede beurt soleerde Stefaan Roels met de scrabble ADIPEUZE. Vervolgens kwam alweer een vierklapper op het bord, ditmaal HOEPELS. In de vier beurten die toen volgden, konden driemaal alle letters worden weggespeeld: eerst met NEUZELEN, nadien met TOEDEDEN en OMDRUKTE. Nadien kwam rust in het spel. Alleen met een laatste scrabble, nl. ANNONCES, en met de woorden HAANVIS en EXJES konden scores van meer dan vijftig punten verdiend worden. Herman Theys won de wedstrijd met 816 op 947 punten. Guy Mangelschots deed maar twee puntjes minder goed.

In de totaaluitslag prijkte de naam "Stefaan Roels" helemaal bovenaan. Zijn score van 1802 punten was net iets beter dan die van Cris Clonen (1767 pt.), Herman Theys (1752 pt.) en Guy Mangelschots (1746 pt.). Karin Van Linden eindigde met 1657 punten op een vijfde plaats.

Een Looise schone overhandigde aan winnaar Stefaan Roels 
een fles Looise Bosborrel en vier pakjes Looise Spiekes. 

Bij de Looise wokchinees kreeg het feestje nog een gesmaakt culinair staartje.