Scrabbleclub Littera

5 mei 2013

Klinkende overwinning in Aarschot

De zesde interclub van seizoen 2013 werd op 4 mei gespeeld in Aarschot. Met dertien deelnemers was Littera goed vertegenwoordigd. Na de overwinningen in Gent, Schriek en Lommel keek de Looise club vol goede moed de wedstrijd tegemoet.

Het spel startte met een scrabble die iedereen zag, maar waarin weinigen echt geloofden: NAHAKEN. Zij die wisten dat het woord in Van Dale staat, en zij die dat alleen maar hoopten, namen al van bij de start een voorsprong van 52 punten op de andere deelnemers. In de vier volgende beurten werden korte woorden tegen elkaar geplakt, waardoor het spel dreigde dicht te klitten. Twee opeenvolgende scrabbles, nl. EDITORS en DOMPELE, maakten net op tijd een einde aan het plakwerk. In die beurten waren o.a. ook ONTSIERD en OMSPEELD goed voor de scrabblebonus van 50 punten. Net voor de pauze diende de vierde scrabblemogelijkheid zich aan: AFDOPPEN bracht het meest op, maar ook AFPONDDE was goed. Frans Symons (3e) en Cris Clonen (8e) waren na tien beurten zeer tevreden met hun positie in de tussenstand.

De tweede wedstrijdhelft startte met de scrabble BOUWDEN, een makkie voor de meesten. Goede trekkingen bleven uit het letterzakje komen. Dat leidde in beurt dertien tot vier scrabblemogelijkheden. GESCHORTE bracht het meest op. Dit woord schiep de mogelijkheid om tegen de rechterkant een scrabble-x9 te vormen. Twee beurten later gebeurde dat ook effectief. De meeste deelnemers kozen voor zekere scrabbles van om en bij de 95 punten, maar enkelen gingen resoluut voor MORELEND. Willy Lintermans was zeker van dat woord, Herman Theys koos voor die zet uit tactische overwegingen. Beiden werden tezamen met nog een handvol andere deelnemers beloond met 185 punten. De beurten die nog volgden konden nog weinig wijzigen aan de stand die na beurt vijftien tot stand gekomen was. Na negentien beurten werd het spel afgesloten met een eindscore van 1234 punten.

Littera mocht na afloop van de wedstrijd vier clubgenoten feliciteren met hun  toptienplaats. Frans Symons eindigde als tiende, Herman Theys werd zesde, Cris Clonen vierde en Willy Lintermans derde. Ook Rita Van de Ven (25e), Marleen Duts (28e) en Danny Beyens (30e) speelden sterk en eindigden in het bovenste kwart van de uitslag. Met een clubscore van 13 punten behaalde Littera het beste resultaat sinds 20 maart 2010 ! Net zoals in Schriek was het ook nu weer ons Laakdalse trio dat de trofee binnenhaalde.

Cris, Herman en Willy eindigden in de top zes !
 
De tussenstand na 6 interclubs (top 5)

1. Tessenderlo         104 pt. 
2. Gent                     259 pt. 
3. Genk                    290 pt. 
4. Aalst                    322 pt.
5. Destelbergen       324 pt.