Scrabbleclub Littera

3 maart 2013

Vruchtbare Laakdalse grond

Op 2 maart zakten tien Litteranen vol vertrouwen af naar het Brabantse Schriek. Daar vond de derde scrabble-interclub van seizoen 2013 plaats.

Deelnemers die op hun sterkst zijn als er veel scrabbles uit het letterzakje getrokken worden, kwamen aan hun trekken. In de eerste tien beurten konden maar liefst vijfmaal alle letters worden weggespeeld. Eerst met GEKOMEN, en nadien nog met INSMIJTE, VATBAARS, JOEKELDE en BEREGEN. Aan de pauze bedroeg de totaalscore reeds 605 punten. Drie leden van de Genkse club Et*cetera bekleedden op dat moment een plaats in de top tien. Voor Littera deed alleen Cris Clonen even goed.

Gelukkig konden ook na de pauze nog heel wat punten verdiend worden. Eerst met de vierklapper AFWIJST, gevolgd door twee scrabbles op rij: SCHORMDE en TRUNTEN. Wie deze niet-alledaagse woorden kent, kon daar de vruchten van plukken. De Litteranen Herman Theys en Willy Lintermans speelden een sublieme tweede helft en schoven daardoor op naar de voorste gelederen. Na achttien beurten werd een eindscore van 1124 punten bereikt. Julien Struyve uit Ronse verzamelde 1070 punten en won de wedstrijd. Tien andere deelnemers behaalden meer dan 1000 punten. Onder hen twee Litteranen, nl. Herman Theys (4e met 1026 pt.) en Cris Clonen (5e met 1020 pt.). De goede prestatie van Willy Lintermans (17e met 987 pt.) maakte dat Littera met groot overwicht de clubtrofee in de wacht sleepte. 

Cris, Herman en Willy wonnen de clubbeker voor Littera

Littera Tessenderlo behaalde de tweede clubzege op drie wedstrijden. Een goede start dus van seizoen 2013. Het is opvallend dat het trio dat de jongste zege bewerkstelligde, afkomstig is uit Laakdal. Alle drie zijn het overgebleven beoefenaars van de aldaar ter ziele gegane Cijfers & Letters-club. In de scrabbleclub van het naburige Tessenderlo scherpten ze nadien hun woordkennis nog gevoelig aan, met resultaat zo mag regelmatig blijken. Vruchtbare scrabblegrond daar in het dal van de Laak!