Scrabbleclub Littera

28 juli 2013

Al fietsend naar een nieuwe clubzege in Sint-Niklaas

Scrabbleclub Littera ondernam nog eens iets buiten-gewoons: op vrijdag 27 juli fietsten vijf clubgenoten van Tessenderlo naar Sint-Niklaas. Dit gebeurde per gewone fiets. Afstand 99 kilometer. Het weer was perfect. Twee volgdames stonden de fietsers af en toe halsreikend op te wachten op afgesproken plaatsen. Het werd een prachtige tocht. Halverwege werd een stevige picknick opgediept uit enkele frigoboxen. Nadien loodsten de Nete, de Rupel en de Schelde de deelnemers in de richting van de eindbestemming.

vlnr: ikzelf, Frans Symons, Hilde Machiels, Herman Theys
 en organisator Stefaan Roels
 
Na een frisse douche in een plaatselijk hotel, volgde een wandeling naar het park waar de zevenkoppige groep in de Walburg een driegangendineetje tot zich liet komen. Heerlijk. De zaterdagochtend werd aangesneden met een uitgebreid ontbijt. Nadien zou een hels onweer een poging doen om het weekend te verknallen, maar niets hield de Litteranen tegen om enkele uren later voor de vijftiende keer de grote Waaslandse scrabble-interclub te winnen. Dat was de kers op de uiterst smaakvolle taart. Een korte foto-impressie vind je via onderstaande link: 

https://picasaweb.google.com/102234809737780563198/FietstochtSintNiklaas#

Tijdens de interclub liet Stefaan Roels zich weer opmerken. Hij eindigde op een tweede plaats. De per auto achternagereisde Willy Lintermans werd tiende. Frans Symons legde beslag op de negentiende plaats. Dat Littera verdiend de clubtrofee gewonnen heeft, mag blijken uit het feit dat met Hilde Machiels (21e) en Marleen Duts (23e) nog twee andere Litteranen in de top-25 eindigden. Knap!

Frans Symons (19e), Willy Lintermans (10e) en Stefaan Roels (2e)