Scrabbleclub Littera

20 september 2013

Het overlijden van Etienne Lodewijckx

Op vrijdag 20 september overleed Etienne Lodewijckx. Hij was in juli 70 jaar oud geworden.

In oktober 2011 hing zijn leven aan een zijden draadje. Alle revalidatie-oefeningen ten spijt, recupereerde hij niet meer volledig. Hij had behoefte aan bijstand. Gelukkig kon hij daarbij op zijn vrouw en kinderen rekenen, niet alleen in zijn eigen leefomgeving, maar ook voor verplaatsingen van en naar het ons clublokaal. Want inderdaad, na een jaar afwezigheid voelde hij zich bij machte om terug op zijn eigen tempo mee te spelen op de scrabbleavonden. Hij was niet meer "de oude", zo zei hij zelf. Hij droeg zijn lot, grapte er soms over, en liet het zelfbeklag ver achterwege. Dat sierde hem enorm. Enkele weken geleden wou hij terug "voor echt" meespelen. Hij wou vanaf seizoen 2013-2014 zijn naam in de uitslagen zien, en liefst nog met een mooi resultaat. In zijn aanwezigheid was hij soms wat afwezig, maar het scrabblespel,  de contacten met zijn clubgenoten, en het streven om af en toe met mooie vondsten uit te pakken, maakten dat hij de dinsdagavonden zelden oversloeg. 

Etienne is overleden tijdens zijn slaap. Het heeft hem en zijn familie wat verrast: hij kocht recent een nieuwe laptop en printer, bestelde een nieuw dak voor zijn huis, en reizen naar Trier en Malaga lagen al vast. Hij keek ernaar uit. Hij stierf een pijnloze dood, maar het tijdstip ervan hadden hij en zijn familie wat later gewild.  


Etienne werd lid van de Looise scrabbleclub in september 1987. Bijna 26 jaar maakte hij er deel van uit. Sinds 1997 was hij het actieve lid met de grootste anciĆ«nniteit. Daardoor kreeg Etienne op zeker moment het spelersnummer "1" toegewezen, en dat nummer zal in de toekomst aan zijn naam gelinkt blijven. We zijn blij Etienne gekend te hebben van nabij, en zijn hem dankbaar voor het fijne gezelschap dat hij ons al die jaren geboden heeft..