Scrabbleclub Littera

8 september 2013

Huldiging kampioenen 2012-2013

Het seizoen 2012-2013 liep eind augustus af. Tijd dus om diegenen die in een van de bekwaamheidsreeksen kampioen werden, te huldigen.

Voor het tweede jaar op rij was Stefaan Roels de sterkste speler van de Littera-competitie.  Hij won 15 van de 42 wedstrijden, en dat illustreert zijn meesterschap. Stefaan vormde het grootste aantal solo's (= in een beurt als enige het woord vinden met de hoogste puntenwaarde). Zijn sterkste wapen was echter het vormen van scrabbles (in een beurt alle getrokken letters wegleggen). Hij zag 84% van de mogelijke scrabbles, en deed daarmee veel beter dan de concurrentie. Het feit dat Stefaan Roels op een derde plaats staat in de Vlaams-Nederlandse scrabbleranking geeft aan dat hij een klassebak is. Dat onderstreepte hij nog eens in de laatste wedstrijd van het seizoen door te winnen met een recordscore van 98.68%.

In de categorie A+ werd Frans Symons kampioen. Hij was in zijn eigen reeks outstanding. Met een even groot overwicht won Herman Theys de A-reeks. Herman kreeg nog een extra prijs omdat hij in de loop van het seizoen tweemaal alle letters weglegde op momenten dat geen enkele andere deelnemer daar ook in slaagde. Hij moest daarvoor wel woorden als TIENDWEG en NAAROOG produceren.

Het waren Marc Voet (B+), Nestor Boden (B), Alex Bartholomeus (C+) en Monique Gerards (D+) die de andere titels wonnen. De Zonhovense Gerda Van Mierlo werd naar jaarlijkse gewoonte  kampioene bij de gastspelers.

De kampioenen 2012-2013
(Klik op de foto voor een grotere weergave)

Inmiddels ging reeds het nieuwe seizoen van start. Ieder kan alweer in zeven reeksen op eigen niveau spelen tegen concurrenten. Dat zal niet alleen amusant zijn, maar ook leerrijk en geheugenversterkend. Graai maar door het zakje, en laat maar komen die letters!